Parakstīties uz jaunumiem
19 BAR VEIKALS

Ziņas

Notiks jubilejas pārtikas izstāde “Riga Food 2010”

2010-09-01

No 8. līdz 11. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Starptautiskā pārtikas izstāde “Riga Food 2010”, kas ir plašākā pārtikas nozares izstāde Baltijā un iezīmē nozares attīstību, izceļ jaunumus un palīdz iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem.

Šogad starp 537 “Riga Food” dalībniekiem ir gan uzņēmumi, kas “Riga Food” piedalās jau gadu no gada, gan arī kompānijas, kas sevi izstādē prezentēs pirmo reizi. Izstādē piedalās uzņēmumi no 39 valstīm, turklāt būs skatāmi 15 valstu nacionālie kopstendi.

Noskaidros labākos pavārus, konditorus un bārmeņus
Izstādē “Riga Food” satiekas pārtikas un dzērienu nozares profesionāļi, labākie pavāri, konditori un bārmeņi, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā un oriģinalitātē un cīnītos par galvenajām balvām konkursos.

Lai noskaidrotu Baltijas labāko konditoru, 8. septembrī notiks konkurss “Baltijas 2010. gada konditors”. Šogad par prestižo titulu sacentīsies ne vairāk kā astoņi dalībnieki no visām Baltijas valstīm. Konkursantiem savas meistarības pierādīšanā būs atvēlētas sešas stundas, lai veiktu īpašu organizatoru noteiktu uzdevumu, kura galvenā tēma ir Mūzika manā dzīvē. Starptautiska žūrija piecu cilvēku sastāvā konkursantu darbu vērtēs pēc šādiem kritērijiem: darba organizācija, meistarība, noformējums, garša un produktu saderība, kā arī atbilstība tēmai.

Lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, 10. septembrī notiks konkurss “Latvijas 2010. gada pavārs”, kur pavāri demonstrēs savas prasmes un izdomu, gatavojot aukstās uzkodas no svaigas laša filejas, paipalu olām un fenheļa, kā arī pamatēdienu no cūkas filejas, izmantojot arī medu un sakņu pētersīļus, kā arī.

9. septembrī jau trešo reizi norisināsies starptautiskās atklātās pavāru sacensības “Riga Open Culinary Cup”, kur pirmās vietas ieguvējs saņems čeku 1000 eiro vērtībā. Sacensību mērķis ir pulcēt Rīgā pavārus no visas pasaules, veicināt pavāru profesionālo attīstību, pieredzes apmaiņu, kā arī savstarpējo sadarbību kulinārijas jomā.

Lai demonstrētu savu profesionalitāti, virtuozitāti, talantu un izdomu, starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food” laikā 10. un 11. septembrī Latvijas labākie bārmeņi sacentīsies bārmeņu konkursā “De Kuyper Latvia Cup 2010”. Konkurss notiks divās kategorijās – flair un classic.

Visu izstādes laiku notiks arī galda servēšanas konkurss, kurā Latvijas restorāni, kafejnīcas, viesnīcas, mācību iestādes un piegādātāji prezentēs sevi, servējot un dekorējot galdus un radot patīkamu vidi maltītes baudīšanai. Konkursantu veikumu vērtēs izstādes apmeklētāji, balsojot par sev tīkamāko un simpātiskāko galda klājumu.

Noteiks gardāko maizi, Holandes sieru, skābo krējumu un medu
Šogad izstādes laikā notiek izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursi maizes kategorijā, kā arī medus, Holandes siera un skābā krējuma kategorijās.

Lai apkopotu un izceltu labāko skābā krējuma un Holandes siera ražošanas uzņēmumu un meistaru pieredzi, kā arī popularizētu piena produktu lietošanu iedzīvotāju uzturā, Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība sadarbībā ar BT 1 šogad organizē skābā krējuma un Holandes siera konkursus. Par labākā skābā krējuma ražotāja titulu sacentīsies 10 Latvijas piena pārstrādes uzņēmumi ar 14 paraugiem, savukārt par labāko Holandes sieru – 4 ražotāji ar sešiem paraugiem.

Izstādē “Riga Food 2010” tiks apbalvoti arī konkursa “Garšīgākais Latvijas medus 2010” laureāti. Konkursa mērķis ir popularizēt medu, to daudzveidību un veselīgu dzīvesveidu, iepazīstināt patērētāju ar Latvijā ievāktām medus šķirnēm, kā arī noskaidrot atzītāko medus šķirni. Pērn 1. vietu un “Garšīgākā Latvijas medus 2009” titulu ieguva kļavu – plūmju medus, ko ievācis biškopis Jānis Vainovskis no Saldus.

Savukārt maizes kvalitātes konkursā tiks noskaidrota Latvijā ražotā izcilākās kvalitātes kviešu, rudzu un jaukto miltu maize ar sēklām vai graudiem. Konkurss notiks trīs maizes izstrādājumu grupās: kviešu maize ar sēklām, graudiem vai klijām, rudzu maize ar sēklām vai graudiem un jaukto miltu maize ar sēklām, graudiem vai klijām.

Semināri profesionāļiem un biznesu veicinoši pasākumi
Izstādē notiks arī semināri pārtikas nozares profesionāļiem un uzņēmējiem par pārtikas tehnoloģijām un inovācijām pārtikas nozarē, ko organizē Latvijas Lauksaimniecības universitāte ar EEN-Latvija līdzdalību, biedrība “Mārketinga padome”, Inovatīvo biomedicīnas tehnoloģiju institūts sadarbībā ar “Elpa”, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un EK “Europe Direct”, “Nordic Sugar”. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra izstādes laikā rīkos semināru un individuālās tikšanās “Latvijas pārtikas ražotāju tikšanās ar iepircējiem”.

Savukārt, lai veicinātu biznesa attīstību, izstādē pirmo reizi notiks kontaktbirža, kas jau krietnu laiku pirms izstādes sākuma piedāvā veidot kontaktus ar izstādes dalībniekiem, dažādiem interesējošo nozaru uzņēmumiem no Latvijas un diplomātiskajām pārstāvniecībām. Reģistrēšanās kontaktbiržai notiek jau šobrīd mājas lapā www.rigafood.lv

Pārtikas inovācijas izstādē
Ik gadu izstādē piedalās pārtikas inovācijas procesos iesaistītās organizācijas un to pārstāvji, atspoguļojot visu produkta izstrādes procesu un rīkojot pārtikas inovācijas pasākumus, kas ir interesanti un noderīgi esošajiem un topošajiem uzņēmējiem un nozares profesionāļiem. Šogad Latvijas Tehnoloģiskais centrs veidos zinātnes un inovāciju stendu “Inovācija pārtikai” un animācijas stendu, kā arī brokerpasākumu.

Gardēži un kulināri aicināti piedalīties pastas recepšu konkursā
Ja vērojot izcilu meistaru sacensības, radīsies vēlme pašam izmēģināt spēkus pavārmākslā, ir iespēja piedalīties portāla Cetrassezonas.lv rīkotajā recepšu konkursā, pagatavojot pastas un tīģergarneļu ēdienu.

Izstādē “Riga Food 2010” notiks recepšu konkurss, kurā ikviens gardēdis, kulinārs un ikviens, kam patīk eksperimentē virtuvē, bija aicināts izgudrot recepti pastai ar tīģergarnelēm. Konkursa fināls un apbalvošana notiks izstādes laikā.

Izstādes “Riga Food 2010” oficiālā atklāšana notiks 8. septembrī plkst. 11.00.

Izstādes darba laiks:
8. septembris (Profesionāļu diena) 10.00-18.00
9.-10. septembris 10.00-19.00
11. septembris 10.00-17.00

Biļešu cenas
8. septembrī (profesionāļu dienā) Ls 6,00
Pārtikas nozares profesionāļiem aizpildot anketu un atstājot savu vizītkarti Ls 3,00

Pieaugušajiem Ls 3,00
Skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 2,50
Pārtikas nozares studentu, skolēnu grupām Ls 2,00

Vairāk par izstādi, konkursiem, pasākumiem un dalībniekiem: www.rigafood.lv

Pasākumu programma

Liene Papēde,
BT 1 sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
 

Pēdējās ziņas

2010-09-01 Siguldā viesosies dziedātāja no ASV Laila Saliņa
2010-09-01 Jūrmalā ar Dzejas dienām atzīmēs Raiņa 145.dzimšanas dienu
2010-08-31 Tūristu skaits Jūrmalā turpina pieaugt
2010-08-31 Skriešanas sacensību laikā Jūrmalā būs satiksmes ierobežojumi
2010-08-31 Kafejnīcas un restorāni visā Latvijā 1.septembrī gādās par īpašiem piedāvājumiem skolēniem un viņu vecākiem
2010-08-31 Pasniedz atzinību airBaltic – Latvijas lielākajam eksportētājam
2010-08-31 Jūrmalas vasaras kūrortsezonas noslēgums 4. septembrī
2010-08-31 Jūrmalas pilsētas domē atklās netradicionālu izstādi
2010-08-31 NO 1. SEPTEMBRA - BIĻETES UZ IZRĀDĒM NOVEMBRĪ, DAILES TEĀTRA 90. JUBILEJAS MĒNESĪ

uz augšu   uz augšu

HoReCa nozares ziņas un raksti

Booking.com
Kurp doties pa Latviju Pasākumi Angliski Latviski Krieviski