Parakstīties uz jaunumiem
19 BAR VEIKALS

Ziņas

Jūrmala ir gatava sagaidīt vairāk Norvēģijas tūristu

2009-12-21

Jūrmalas pilsētas domes tūrisma speciālisti prognozē, ka nākamā gada pavasarī palielināsies Norvēģijas tūristu interese par Jūrmalu, tādējādi sāks nopietni atmaksāties pēdējos gados intensificētais tūrisma mārketings šajā valstī.

 

Jūrmala aktīvi strādā ar Norvēģijas tirgu, jau vairākus gadus piedaloties tūrisma izstādēs un darba semināros, tiek izdota Jūrmalas tēla brošūra norvēģu valodā. Kūrortpilsētā tiek uzņemtas Norvēģijas tūrisma kompāniju un plašsaziņas līdzekļu pārstāvju vizītes. Tuvākajā laikā Jūrmalas pilsētas oficiālā mājas lapa www.jurmala.lv būs pieejama arī norvēģu valodā.

 

Tādējādi Jūrmala ir sagatavojusies tam, lai uzņemtu Norvēģijas tūristus, kas šeit ieradīsies nākamā gada pavasarī, kad Īrijas zemo izmaksu lidsabiedrība „Ryanair” atklās jaunu aviomaršrutu no Latvijas uz Norvēģiju. Lidojums no Rīgas uz Oslo Riges lidostu maksās tikai 6.99 latus vienā virzienā, turklāt šajā summā būs jau ieskaitīti nodokļi un nodevas. Jaunajā maršrutā Rīga – Oslo „Ryanair” lidos trīs reizes nedēļā – otrdienās, ceturtdienās un sestdienās. Maršruts tiks atklāts 2010.gada 30.martā. Līdz ar šī maršruta atklāšanu šis būs trīspadsmitais „Ryanair” galamērķis no Rīgas lidostas.

 

2008.gadā Jūrmalu apmeklēja 5473 tūristu no Norvēģijas, kas ir četri procenti no kopējā pilsētas viesu skaita. Pēdējo gadu laikā Jūrmalu apmeklējušo Skandināvijas valstu pārstāvju skaits ir ievērojami audzis. To pirmām kārtām sekmējis pašvaldības veiksmīgais tūrisma mārketings Skandināvijā un konkrēti Norvēģijā. Uzrunāt potenciālos ziemeļvalstu tūristus palīdz Jūrmalas spa un kūrortārstniecības pakalpojumu plašais klāsts, pakalpojumu augstā kvalitāte un salīdzinoši zemās izmaksas, kā arī lēto aviobiļešu politika lidojumiem no vairākām Norvēģijas pilsētām.

Pēdējās ziņas

2009-12-21 Nils Ušakovs un Uģis Mitrevics paraksta nodomu protokolu par gatavošanos Eiropas kultūras galvaspilsētas gadam
2009-12-21 airBalticOutlet – zīmolu preces par zemākām cenām ar piegādi lidojuma laikā
2009-12-21 Kino „Rīga” uz lielā ekrāna – opera „Trubadūrs”
2009-12-21 airBaltic atved Rīgas lidostas četrmiljono pasažieri
2009-12-21 Siguldā ir viss ziemas prieku baudīšanai!
2009-12-21 Jauniešu koris „Balsis” aicina uz Ziemassvētku koncertiem
2009-12-21 Apkopots Latvijā pirktāko Ziemassvētku albumu tops
2009-12-21 Pieejamas papildbiļetes uz “Melo–M” lielkoncertu „Apkārt pasaulei Ziemassvētkos”
2009-12-18 Kandavas novada amatnieku darbu izstade no 18.12.09.

uz augšu   uz augšu

HoReCa nozares ziņas un raksti

Booking.com
Kurp doties pa Latviju Pasākumi Angliski Latviski Krieviski