Parakstīties uz jaunumiem
19 BAR VEIKALS

Ziņas

Izstādē "Riga Food" noskaidros 2009. gada Latvijas labāko pavāru

2009-07-08

Rīga, 8. jūlijs. Lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, 14. starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2009” 11. septembrī notiks konkurss “Latvijas 2009. gada pavārs”. Konkursu jau piekto gadu rīko biedrība “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.


“Labs pavārs ir savu darbu mīlošs lietpratējs, labs garšu pazinējs, mākslinieks, kreatīvs dizainers un drosmīgs darbinieks. Konkursā ik gadu piedalās gan pieredzējuši pavārmākslas meistari, gan jauni talanti, kas nebaidās izaicinājuma, savu spēju un prasmju pārbaudīšanas. Tādēļ pavāru sacensības ikreiz ir ne vien nopietns un izaicinošs pārbaudījums pašiem pavāriem, bet arī atklāts un aizraujošs šovs ikvienam skatītājam,” atzīst restorāna “Hotel Bergs” šefpavārs un konkursa organizators Kaspars Jansons.

Lai pieteiktos konkursam “Latvijas 2009. gada pavārs”, dalībniekiem līdz 1. augustam jāiesniedz mājas darbs – recepte aukstajām uzkodām no zandarta, vēžiem un sakņu selerijas. Tāpat jāiesūta recepte pamatēdienam no pērļvistas un žāvētām melnajām plūmēm, timiāna, rozmarīna, salvijas vai pētersīļiem. Turklāt konkursa pretendentiem jāizdomā recepte arī papildu ēdienam jeb starpēdienam.

Pēc mājas darbu izvērtēšanas konkursa finālā iekļūs astoņi labākie dalībnieki. Finālistu atlasi veiks Latvijā strādājošu pavārmeistaru un lietpratēju žūrija, izvērtējot anonīmus mājas darbus. Sacensību finālisti 11. septembrī gatavos ēdienus pēc pašu izstrādātajām un iesūtītajām receptēm. Kvalificēti ārvalstu pavāri un šefpavāri vērtēs ēdiena noformējumu (kompozicionālo krāsu un formu vienotību), garšu un produktu saderību, kā arī pašu dalībnieku tehnisko meistarību un darba organizēšanu. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems medaļas, sertifikātus, kā arī sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas.

2008. gadā Latvijas gada pavāra titulu ieguva Vasilijs Strelkovs (“Nordic Hotel Bellevue” restorāns), 2007. un 2006. gadā – Raimonds Zommers (restorāns “Kaļķu vārti”), 2005. gadā – Maija Kaire un Aleksandrs Sisolatins (viesnīcas “Rīdzene” restorāns).

14. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2009” notiks 2009. gadā no 9. līdz 12. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi “Riga Food 2009” papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma, ar kuru var iepazīties izstādes mājas lapā www.rigafood.lv


 

Pēdējās ziņas

2009-07-08 Pirmo reizi Latvijā - gaisa dejas
2009-07-08 Īpašais tūrisma piedāvājums Kantrī mūzikas festivāla viesiem un baušķeniekiem 11. jūlijā
2009-07-08 Sestdien pie Daugmales notiks otrais Dabas koncertzāles pasākums
2009-07-08 airBaltic sāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Turku
2009-07-08 Umbria Jazz Festival 2009
2009-07-08 Operas festivāls zem klajas debess "ARENA DI VERONA"
2009-07-07 Daugavpilī darbību atjaunojusi viesu māja "Flora"
2009-07-06 Jauns Liepājas reģiona velomaršrutu ceļvedis
2009-07-06 Talsi aicina tirgotājus uz Dižmāras tirgu

uz augšu   uz augšu

HoReCa nozares ziņas un raksti

Booking.com
Kurp doties pa Latviju Pasākumi Angliski Latviski Krieviski