Gids-gardēdis Igors Ziemelis ielūdz visus CEĻOJUMĀ PA ŠĶĪVJIEM Teātra bāra restorānā
2009-07-02
Rīga, 2. jūlijs. Visu vasaru, ik nedēļu, plkst. 19.00, Teātra bāra restorāns aicina visus doties gardos ceļojumos un iepazīt dažādu valstu raksturīgus un savdabīgus ēdienus.
Būs iespēja iepazīt gan Spānijas, Itālijas, un Grieķijas, gan Portugāles, Norvēģijas u.c. valstu tradicionālos ēdienus un dzērienus. Ceļojumus košākus padarīs arī stāsti un leģendas par un ap šķīvjiem, ko tur liek iekšā un no kurienes tas radies, kā arī atmosfēra. Teātra bāra restorāns mainīsies līdzi nacionālajam kolorītam.
GARDIE CEĻOJUMI visas vasaras garumā:
2.jūlijs
SPĀNIJA
KATALONIJA
Jūras lielvalsts Pireneju pakājē, anarhistu un modernistu citadele. Katalonija un Valensija - daļa no “zaļās” Spānijas - rīsa un dārzeņu impērija. Ko mēs ēstu, ja Kolumbs uz Indiju būtu aizbraucis pa pareizo ceļu? Gaspačo. Paelja (taps jūsu acu priekšā), absints, cava un Torresu vīni.
9.jūlijs
ITĀLIJA
Senās Romas orģijas. Ko patricieši simpozijos darīja ar zoss spalvu? Toskāna - renesanses un progresa dzimtene. Venēcijas bagātības un romantika.
Pasta un antipasta. Saldējuma un zemeņu balle. Ziemeļitālijas un Toskānas vīnu degustācija.
16.jūlijs
GRIEĶIJA
Olīvu un olīveļļas slavinājums. Atklāti par Zeva nedarbiem un patiesība par Afrodītes dzimšanu. Senās Arkādijas ganu noslēpumi (kulinārijā).
Dievu ambrozijs (metaxa) un uzo. Musaki un suvlaki. Pildīti pipari vai „balodīši“ ar tsadziki. Grieķu (lauku) salāti. Jūras mošķi (veltes).
23.jūlijs
OSMĀŅU IMPĒRIJA
1001 nakts noskaņas.Izpriecas sultāna galmā un korāna likumi tautai.
Ūdenspīpes dūmos tinušās vēderdejotājas. Turku kafijas noslēpums. Dolma, šiš – doner – luļa – kebabi. Halva, pahlava, lukums un citi austrumu saldumi.
Korāns aizliedz lietot raudzētus dzērienus, bet vai arī tvaicētus?
30.jūlijs
AUSTRO-UNGĀRIJAS IMPĒRIJA
Smeldzīgās čigānu romances un Habsburgu galma smalkumi. Ēdieni pēc Gundeļa
receptes. Guļāšs un čardāšs. Virces un garšvielas.Vīnes kafija un strūdele. Tokajas vīni un Egeri bikover. Vīnu degustācija.
6.augusts
PORTUGĀLE
Visu GARDĒŽU pateicība Vasko de Gamam. Drosmīgo luzitāņu zeme, ko ietekmē gan Atlantijas okeāna bagātības, gan Vidusjūras tradīcijas. Fado Lisabonas krodziņos ir neatņemama ēdienkartes sastāvdaļa. Kalvadoss, portvīns un vino verde. Sardīnes, kaltētas mencas, astoņkāji. Vai var uzvārīt zupu no akmens? Vīnu degustācija.
13.augusts
SPĀNIJA
ANDALŪZIJA
Ko Eiropas civilizācijai devuši mauri? Zem flamenko un koridas vadmotīva. Liktenīgā sieviete – Karmena. Tapas, tapas, tapas – olīvas, jamon, čuriļjo, siers. Buļļi arēnāun zupas katlā. Anīsu šņabītis vai heress. Vīnu degustācija.
27.augusts
SKANDINĀVIJA NORVĒĢIJA
Kurš gan nav bijis Norvēģijā? Skarbo vikingu tradīcijas senatnē un melnā zelta ietekme mūsdienās. Lapu ēdieni no Lapzemes. Medalus un mušmires, bērzu pumpuri pavasarī un ķērpju sūnas rudenī. Laši un ziemeļbrieži. Akvavits un lāceņu liķieris. Vīnu Norvēģijā neražo, bet kas ir Vinomonopolets?
Viena pasākuma pamatcena Ls 25. Cenā ietilpst ēdieni un dzērieni, degustācijas, mūzika, gida stāsti, atkarībā no pasākuma, arī citi tematiski priekšnesumi.
Papildus informācija un pieteikšanās: Teātra bāra restorānā, Lāčplēša iela 25. Jaunā Rīgas teātra pagalmā. Rezervācijas pa tālr. 67285051; restorans@teatrabars.lv; www.teatrabars.lv